З чим носити сучасну жіночу вишиванку

З чим носити сучасну жіночу вишиванку

Українська вишита сорочка завжди вражала своїм розмаїттям візерунків, адже кожен регіон, а деколи навіть кожне окреме село мало свої характерні взори та кольори, які багато що могли сказати про власника чи власницю такого одягу. Сучасна вишиванка стала популярною не лише в Україні, а й у всьому світі, поєднуючи у собі і вікові традиції наших предків, і свіжі модні тенденції. Останнє десятиліття можна назвати її новим періодом розквіту.

Впевнені, ви вже знаєте чимало цікавих фактів про вишиванку та навіть маєте свою улюблену сорочку (якщо ні – саме час це виправити). А ось із чим поєднувати та як створювати стильні образи із сучасною жіночою вишиванкою, хочемо вам розповісти сьогодні, у День вишиванки, який відзначають третього четверга травня.

Спідниця-олівець – ідеальна база під вишиванку

Не дарма стилісти ледь не оди співають базовій спідниці-олівець, адже це дійсно одна з найбільш універсальних речей в жіночому гардеробі, яку можна поєднувати з різним одягом, і вишиванка у цьому списку не стала винятком. Якщо ви хочете виглядати не просто стильно, а бути у тренді, тоді замість класичної моделі до колін віддайте перевагу модній спідниці від виробника довжиною міді або максі. Високий розріз на нозі буде додатковим плюсом, оскільки він дозволяє легко рухатися і ще й робить вас візуально вищою.

Поєднання модної вишиванки з чорною спідницею-олівець можна використовувати для створення ділових, святкових чи навіть вечірніх образів. Тут варто приділити увагу деталям: взуття та прикраси підбирайте під кожну подію. Так, наприклад, для роботи в офісі чи офіційної зустрічі краще обрати закрите або напівзакрите взуття (класичні туфлі-човники, мюлі на низькому каблуку, лофери) та обійтися мінімальною кількістю прикрас (лаконічних сережок може бути достатньо), оскільки головним акцентом образу буде саме вишита сорочка. Для святкових та вечірніх вбрань можна використати кольорові туфлі чи відкриті босоніжки, додати автентичне або сучасне намисто на шию, чи доповнити look яскравими аксесуарами в тон до вишивки.

Жіноча вишиванка з довгою спідницею-олівець Аржен

Як носити вишиванку з класичними штанами

Ще один безпрограшний варіант для будь-якої події – поєднати жіночу вишиванку з класичними штанами чорного, коричневого, бежевого кольору. Як і у випадку зі спідницею, тут ви зможете самі визначати бажаний стиль, від стриманого ділового до розслабленого casual. Так, все ті ж лофери або туфлі-човники у парі з базовою сумкою-тоут стануть завершенням ваших робочих образів, а молодіжні кеди та плетена сумочка перетворять той же look вже на більш комфортний міський варіант.

Для створення ефектних святкових образів обирайте вишиванку з яскравим фоном або з вишивкою насичених відтінків, та доповнюйте вбрання жіночими штанами класичного крою в тон до сорочки чи елементів її декору. Прикраси тут не будуть зайвими. А якщо додати гостроносе взуття під колір штанів, тоді ви ще й отримаєте ефект максимально довгих ніг – запам’ятайте цей прийом, він діє о будь-якій порі року.

Як носити вишиванку з жіночими штанами - фото Arjen

Вишиванка та джинсові спідниці

Уже декілька сезонів підряд у тренді спідниці з деніму довжиною міді та максі. Цю ультрамодну річ також можна стильно обіграти з сучасною вишиванкою, створивши міські аутфіти для прогулянок, відпочинку чи відвідування місцевих культурних заходів, що не вимагають дотримання дрес-коду. Обирайте зручне взуття та лаконічні аксесуари, щоб максимально підкреслити розслабленість образу.

У поєднанні з джинсовою спідницею вишита сорочка може бути контрастного кольору як головний акцент, або ж у блакитних тонах, виступаючи як продовження монохромного образу. В прохолодну погоду достатньо накинути на плечі об’ємний базовий жакет (чорний чи сірий) з формованими плечима. Завершіть look невеликою сумочкою незвичної форми. Можливо спочатку вам це поєднання здаватиметься незвичним, та вже за декілька днів ви закохаєтесь у цю гармонію краси, трендів та комфорту, і захочете ходити так якомога частіше.

Модний образ з вишиванкою Аржен та джинсовою спідницею

Жіноча вишиванка з джинсами

Якщо ще на початку двохтисячних років поєднання української вишиванки з молодіжними джинсами виглядало як екзотика та щось незвичне, то зараз це найбільш улюблена комбінація серед молоді і не тільки. Приталені та розкльошені, темні та світлі, базові та зі рваним ефектом – які б джинси ви не обрали, результат завжди виходитиме стильним, буде з ними в парі буденка з невеликими вишитими елементами, чи святкова сорочка з ошатними, пишними візерунками.  

Так, білі джинси у поєднанні з білою вишиванкою завжди матимуть нотки святковості, навіть якщо завершити образ зручними кедами чи білими міськими кросівками. Ну а кольоровий денім та трендові фасони допоможуть створити ефектний street style look з вишитою сорочкою. В аксесуарах та прикрасах віддайте перевагу мінімалізму, сонячного дня достатньо буде окулярів у стильній кольоровій оправі.

Як носити жіночу вишиванку з джинсами - фото Аржен

Створюючи модний образ із вишиванкою, дотримуйтесь одного правила – ви повинні відчувати себе комфортно. Носіть таку річ не тому, що так модно, а тому, що ви справді хочете її одягати, тоді ви завжди будете сяяти і отримувати задоволення, який би стиль не обрали.

0коментарів
Відправити